Başlangıç ve Bitiş Tarihi
E-posta Adresi :
İlgili Kişi :
Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Misis'i Ziyaret Etti

İnşaat Mühendisliği öğrencileri 29 Mart günü CE 226 Introduction to Architecture (Mimarlık Bilgisi) ve CE 228 Geology for Civil Engineers (İnşaat Mühendisleri İçin Jeoloji) dersleri kapsamında Misis Antik Kenti’ni ziyaret ederek Yüreğir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldılar.

Yüreğir Belediyesinin meşhur Misis ayranı ve sıkma ikramı ile başlayan gezi, öğrencilere, iki ders kapsamında ele alınan konuları öğrencilere yerinde inceleme fırsatı sundu. Ders yürütücüleri Doç. Dr. Hülya Yüceer ve Doç. Dr. Nazife Eraslan Doğan eşliğinde yapılan teknik gezide, sit alanlarında yapılaşma, konuyla ilgili yönetmelikler, tarihi yapılarda zemin güçlendirme ve zemin etüdü konuları ile Misis kentsel sit alanı içinde kalan tarihi kervansaray ve su değirmenlerinde yapılan uygulamalar yerinde incelendi.